Logistiikan ongelmien ratkaisija

Työntekijäkokemus
Esa Vähäniemi

Jätä yhteydenottopyyntö

Monipuoliset työpäivät – yksikään työpäivä ei ole samanlainen

Varastoesimies Esa Vähäniemi on ollut yli 16 vuotta töissä PP-Logistiikalla. Ammattikoulussa suoritetun sähköpuolen opintojen jatkoksi hän teki puoli vuotta alan hommia, kunnes tuli 90-luvun lama. Mies ei ole sen jälkeen tehnyt päivääkään sähköalan töitä, muita senkin edestä. ”Maatalouslomittaja, kuorma-autokuski, elektroniikkateollisuudessa mm. tuotantolinjalla, työhön opastajana ja lopuksi 5 vuotta työnjohtajana. Ja olen ollut myös henkilöstön rekryhommissa”, Vähäniemi luettelee.

Kun takana on jo 16 vuotta PP-Logistiikalla, on Esa oikea henkilö kertomaan työpaikasta.

” Minusta työpaikka on hyvä, koska työ on erittäin monipuolista, ja mikään päivä ei taatusti ole samanlainen. Täällä pystyy vaikuttamaan hyvin omiin työtehtäviin, mitä teet ja miten ne teet.”

Mukavat työkaverit

Parhaiksi puoliksi omalla työpaikallaan mies nostaa työn monipuolisuuden ja mukavat työkaverit.

”Meillä on eri ammattikuntia edustettuna laidasta laitaan, siis millaisia pohjakoulutuksia ihmisillä on. Meiltä löytyy puuseppää, metallityöntekijöitä, logistiikkapuolen koulutuksen käyneitä henkilöitä. Meitä on tällä hetkellä yhteensä 13 ”lattiatasolla” ja 3 henkilöä ”yläkerrassa”.”

”Jokaisessa työpaikassa on toki haasteita, mutta meillä ne ovat tosi pieniä juttuja. Jos meillä on epäkohta ja sen tuo esiin, ne korjataan nopeasti. Meillä on menty viimeisten vuosien aikana valtavasti eteenpäin, esimerkiksi kalustohankintojen suhteen.”

Oma-aloitteinen ja työtä pelkäämätön

Entä millainen tyyppi olisi soveltuva Esan mielestä PP-Logistiikalle hommiin?

”Oma-aloitteinen, reipas ja työtä pelkäämätön. Työhommat vaihtelevat valtavasti, koska asiakkaita on laidasta laitaan, mikä tuo töihin paljon vaihtelua. Meillä on jokaiselle asiakkaalle nimetty vastuuhenkilö, joka on aina suoraan yhteydessä asiakkaaseen. Joten työntekijän olisi hyvä olla myös ulospäin suuntautunut ja valmis asiakaspalvelutyöhön.”

PP-Logistiikalla panostetaan henkilöstöön ja työhyvinvointiin, mikä näkyy hyvinä työpaikkaetuina.

”Meillä on erittäin hyvä työterveydenhuolto. Lisäksi meillä on käytössä Epassi, johon työnantaja antaa kivasti rahaa liikunta- ja kulttuuripuolelle. Välillä täällä järjestetään yhteisiä tapahtumia, esim. viimeksi oltiin Ideaparkissa ajamassa sisäkartingia. Aiemmin olemme käyneet pelaamassa minigolfia, konserteissa ja teatterissa. Työporukan kanssa ollaan käyty myös keilaamassa ja pelaamassa biljardia.”

Työ ja vapaa-aika balanssissa

Työ ja vapaa-aika sujahtavat hyvin yhteen, sillä PP-Logistiikalla tehdään päivätyötä. Joskus satunnaisesti voi joutua työpäivää vähän venyttämään, jos on joku kiireellinen kuorman purku tai lastaus, joka on seuraavana päivänä lähdössä. Mutta sitä tapahtuu harvoin.

Vapaalla ollessaan Esa Vähäniemi puuhailee kaikenlaista.

”Vapaa-ajalla tulee lenkkeiltyä paljon nelijalkaisen ystävän, eli koiran kanssa. Käyn myös kuntosalilla hoitamassa vähän omaa kuntoa ja jousiammuntaa olen harrastanut vuodesta 1988 alkaen.”

Työuran jatkon PP-Logistiikalla mies näkee valoisana.

”Uskon olevani PP-logistiikalla vielä pitkään, sillä työ on niin monipuolista, ja saan olla erilaisten asiakkaiden kanssa tekemisissä.”

Copyright © 2024 PP-Logistiikka Oy
Jätä yhteydenottopyyntö